Etusivu    Kuulumisia    Eros    Galleria    Muistoissa    Vieraskirja    Linkit

 

 

KANS MVA  FIN MVA S MVA  N MVA  RUS MVA  EST MVA V-03 PMV-03 FIN JVA

Ahotorpan Ramazotti

"Eros"

 

 

 

Pitkäkarvainen mäyräkoira, uros
Syntynyt: 20.02.2001
Kasvattaja: Kennel Ahotorpan, Kaarina & Reijo Pyyppönen
Omistaja: Sirkka Savikangas

 

Eros KoiraNetissä
 
 

 

Eros - meidän pienin vaan ei vähäisin poika

Hankimme kolmannen koiran jälleen Pyyppösen kennelistä. Heille oli syntymässä näyttelyitä ajatellen todella hyvä pentue. Ja näin varasimme Eroksen, jolla on sama isä kuin Napoleonilla. Odotukset olivat korkealla ja Eros täytti ne kukkuramitoin kaikki. Eros pärjäsi melkein näyttelyissä kuin näyttelyissä, tuoden paljon pokaaleita ja kunniaa. Eros on kansainvälinen valio ja paljon muuta ja matkustellut paljon ympäriinsä.

 

Eros on todella kaunis koira, sillä on upea, kauniinpunainen turkki. Kauneutensa lisäksi Eros omaa luonteen jaloutta, hän on hyvin oman arvonsa tunteva sekä rauhallinen. Eroksen kanssa onkin mukava matkustella, hän ei pidä itsestään ääntä ja osaa käyttäytyä joka tilanteessa. Silti Eroksesta löytyy sopiva ripaus mammanpoikaakin, poikajengistämme myös Eroksella on oma paikka mamman sängyssä ja se on kaikkein vartioiduin paikka!

 

Eroksella on Suomessa jälkeläisiä 6 pentueessa ja yksi pentue Ruotsissa, myös jälkeläiset ovat pärjänneet hyvin näyttelykehissä.

 

2003 vuonna Eroksen sappiarvot olivat korkealla ja hän joutui syömään maksavikaisen koiran ruokaa, se ja tarkka ruokavalion on ollut Eroksen elämää siitä lähtien. Helmikuussa 2007 Eroksessa todettiin epilepsia, mutta tämä "vaiva" ei ole pojan menoa liiemmin haitannut, eikä hänen onneksi tarvitse ainakaan vielä syödä lääkkeitä. Tämä vaiva ei ole estänyt Eroksen harrastuksia ja normaalia elämää. Toivon että Eros saa elää hyvän elämän! 

Odotamme nyt kovasti epilepsiageeni-tutkimusta, jos se selkiyttäisi jalostustoimintaa ja vähentäisi tulevaisuuden pennuissa epilepsiaa sekä muita sairauksia.

 

Eros on tiettävästi ainoa pk.mäyräkoira joka on saavuttanut omakseen Suomen Mäyräkoiraliiton kiertopalkinnon Rotunsa Parhaalle pitkäkarvaiselle mäyräkoiralle rodun  Erikoisnäyttelyssä. Palkinnon saa omakseen koira, jolla on kolme perättäistä kiinnitystä palkintoon. Lautanen on kiertänyt jo vuodesta 1978 ja Eroksen palkintohyllyyn se kotiutui vuonna 2005. Tarvittavat tulokset tulivat näyttelyissä Vehmersalmella 5.10.2003, Porissa 1.8.2004, sekä viimeinen kiinnitys Helsingissä 16.10.2005.                   

Tästä lautasesta saakin olla syystä ylpeä!


Sivujen copyright Sirkka Savikangas ellei toisin mainita